dinsdag, 27. maart 2012 - 16:00

Derde aanhouding in de zaak Kamerbeek

Nijmegen/Amsterdam

Dinsdagochtend is in Amsterdam een 28-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op juwelier Kamerbeek in april 2011.

De aangehouden man is vermoedelijk één van de drie mannen van wie eerder camerabeelden getoond zijn.

Op zaterdag 23 april jl. werd juwelier Kamerbeek kort voor tien uur bij het openen van zijn winkel overvallen door twee mannen die zich in de omgeving verborgen hadden gehouden. Bij de worsteling die daarop volgde, belandde de juwelier in een metersdiepe bouwput en raakte zwaar gewond. Daarna sloegen de mannen op de vlucht op een scooter die door een derde man bestuurd werd. In de loop van het onderzoek werd duidelijk dat de daders waarschijnlijk gezocht moesten worden in de omgeving van de Amsterdamse wijk Slotervaart.

Al eerder werden een 23-jarige man uit Amsterdam en een 33-jarige man uit Hoofddorp aangehouden voor deze overval. Deze zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld, maar blijven verdachte in de zaak. Voor het oplossen van deze gewelddadige overval is meerdere malen de hulp en aandacht van het publiek gevraagd, onder andere in Opsporing Verzocht en regionale opsporingsprogramma’s. Daarnaast heeft het rechercheteam geflyerd in Amsterdam en werd een zogeheten ‘sms-bom’ naar bijna 10.000 telefoonnummers gestuurd. De Hoofdofficier van Justitie heeft een beloning van 7.500 euro uitgeloofd.

Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):