vrijdag, 25. mei 2012 - 10:02

Dertien katten in bewaring genomen door dierenpolitie

Delft

De dierenpolitie nam woensdag 23 mei in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) dertien verwaarloosde poezen in bewaring op de Sint Jorisweg in Delft.

De 56-jarige bewoner van het pand, een twee-kamer woning, was in het bezit van maar liefs 15 katten. De kamer was doordrenkt van urine en uitwerpselen. De dertien poezen en twee katers zaten onder de vlooien, schurft en kale plekken. Sommigen waren aan de magere kant.

Bij een eerder bezoek kreeg de bewoner al een waarschuwing mee. Op vervolg van deze waarschuwing bracht de dierenpolitie woensdag 23 mei opnieuw een bezoek om te kijken wat de stand van zaken was. Ook de dierenbescherming was bij dit bezoek aanwezig. Uit het bezoek werd duidelijk dat het pand nog steeds een ongezonde leefsituatie voor de poezen betrof. Hierop werden de dertien katers in bewaring genomen. De twee katers blijven, voorlopig, in de woning.

De man wordt bestuursrechtelijk vervolgd. Dat betekent dat hij de verzorgingskosten van de dertien poezen moet betalen. Ook krijgt hij inmiddels schoonmaakhulp, zodat het pand een gezonde leefomgeving voor zowel de katers, als de man zelf wordt. De dierenpolitie houdt de twee achtergebleven katers in de gaten.
Provincie:
Tag(s):