zondag, 22. april 2012 - 10:42

Diefstal tientallen auto-emblemen opgelost

Emmen

Met de aanhouding van twee 13-jarige en twee 14-jarige jongens uit Emmen zijn meerdere diefstallen van auto-emblemen opgelost in de Emmer wijk Bargeres. Een exact aantal diefstallen is niet bekend omdat niet in alle gevallen aangifte is gedaan.

Via een anonieme melding bij M en een getuigenverklaring kwam de politie de vier op het spoor. De vier jongens zijn de afgelopen weken verhoord en hebben de diefstallen bekend. Bij de jongens zijn ongeveer vijftig emblemen aangetroffen. Ze blijken tussen december 2011 en maart 2012 ettelijke keren de wijk Bargeres door te zijn geweest op zoek naar emblemen. Van al deze diefstallen zijn elf aangiftes binnengekomen. De mensen die aangifte hebben gedaan hebben bericht ontvangen dat ze hun gestolen embleem terug kunnen krijgen. Van de overige is na de diefstal geen aangifte gedaan. De politie zit daardoor nog met tientallen auto-emblemen waarvan geen eigenaar bekend is.

Om de gestolen emblemen terug te kunnen bezorgen bij de gedupeerden organiseert de politie op dinsdagavond 24 april as. van 19.00 tot 21.00 uur aan het bureau aan de Waanderweg 200 in Emmen een kijkavond. Mensen die in de wijk Bargeres de afgelopen maanden de dupe zijn geweest van diefstal van het embleem van hun auto, kunnen zich op deze avond alsnog melden, en eventueel hun embleem terug krijgen.
Provincie:
Tag(s):