vrijdag, 16. november 2012 - 21:06

Dienst DSI traint Europese antiterreureenheden

Den Haag

Defensie gaat medische trainers van 37 Europese antiterreureenheden opleiden. Dat gebeurt binnen het samenwerkingsverband Atlas. 'Met de cursus Train de trainer Medic Atlas ging vrijdag het project Medic Atlas van start', meldt het ministerie van Defensie vrijdag.

De opleiding is gebaseerd op medische standaarden die Nederland en haar bondgenoten ontwikkelden tijdens militaire operaties. Het trainen van de trainer leert leden van een eenheid nog beter in elke situatie en onder alle omstandigheden adequaat geneeskundige hulp toe te passen. De Europese Unie betaalt de opleiding.

Voorzitter
Voor Nederland neemt de Dienst Speciale Interventies (DSI) deel aan Atlas. De dienst, waarvan ook Defensiepersoneel deel uitmaakt, valt onder het Korps Landelijke Politiediensten. Nederland is momenteel voorzitter van Atlas.

Ondersteunen
Het ondersteunen van civiele autoriteiten is een van de hoofdtaken van Defensie. De krijgsmacht en politie werken steeds meer samen. Zo ondersteunen militaire eenheden politieacties met specialistische capaciteiten, zoals onbemande vliegtuigen voor verkenningstaken of opsporingsteams bij het doorzoeken van huizen. Bij deze civiel-militaire samenwerking horen ook gezamenlijke opleidingen en trainingen.
Provincie:
Tag(s):