vrijdag, 14. september 2012 - 15:08

Dienstwapen politieman waarschijnlijk gebruikt in woning Kekerdom

Kekerdom

De drie doden die afgelopen zondag 9 september waren aangetroffen in huis van een 59-jarige politieman uit Kekerdom zijn door vuurwapengeweld om het leven gekomen. 'Mogelijk is dit gebeurd met het dienstwapen van de politieman’, meldt de politie vrijdag.

De slachtoffers zijn, naast politieman Jan Petter, Rene van de Wijdeven en Inge Kee uit Millingen aan de Rijn. De lichamen werden in huis bij Petter in Kekerdom aangetroffen.

Lichamen vrijgegeven
Petter bleek te zijn overleden als gevolg van een schotwond in het hoofd. De andere twee slachtoffers zijn overleden als gevolg van meerdere schotwonden aan lichaam en hoofd. Dat is gebleken uit sectie die deze week op de lichamen is verricht. De lichamen van de slachtoffers zijn vrijdagochtend op last van het Openbaar Ministerie vrijgegeven.

Andere wapens
Gedurende het onderzoek werd ook een vuurwapen aangetroffen dat kennelijk bij de schietpartij was betrokken. Het gaat om het dienstwapen van de politieman, zo is inmiddels vastgesteld.

Het onderzoek richt zich nu onder meer op wie het vuurwapen heeft gehanteerd en of er mogelijk ook nog met andere wapens dan het gevonden wapen is geschoten. Daarnaast wordt nog onderzocht of de aangetroffen patronen (kogels) verschoten zijn met het aangetroffen vuurwapen, of wellicht door een ander wapen.

Ook is nog onduidelijk welke rol precies de drie personen in het incident hebben gespeeld. Wel is duidelijk dat ze elkaar kenden.

Hennepkwekerijen
Zowel in het huis van Petter als van de andere twee slachtoffers werden hennepkwekerijen aangetroffen. In de woning van de politieman bleek het om een werkende hennepkwekerij te gaan, in de kwekerij in huis bij de andere twee in Millingen aan de Rijn werden geen planten aangetroffen.

Het ging hierbij om een kwekerij in oprichting. Van de Wijdeven en Kee huurden het huis. De woning in Millingen aan de Rijn is eigendom van een andere medewerker van de politie Gelderland-Zuid.

Tot nu toe is niet vastgesteld dat hij weet had van de hennepkwekerij in zijn huis. De woningen in Kekerdom en Millingen aan de Rijn zijn nog niet vrijgegeven en blijven onder het beheer van de politie in verband met eventueel nader sporenonderzoek
Provincie:
Tag(s):