vrijdag, 30. maart 2012 - 17:56

Dierenartsen trainen Live Horse Rescue met Amsterdamse Brandweer

Amsterdam

Op donderdag 5 april volgen paardendierenartsen vanaf 14.00 uur de Horse Rescue Course. Dit is een speciale cursus die tijdens het Europees diergeneeskundige congres ‘De Voorjaarsdagen’ in de RAI wordt gehouden.

Dierenartsen en andere hulpverleners worden vaak betrokken bij paarden in noodsituaties. Hulp bieden in dergelijke situaties is echter niet zonder gevaar. Om er voor te zorgen dat de dierenartsen en de hulpverleners goed beslagen ten ijs komen, wordt deze cursus georganiseerd.

Tijdens de live Horse Rescue Course krijgen de paardendierenartsen tips en tricks van een internationaal gerenommeerd Horse Rescue Team. Brandweer Amsterdam-Amstelland en Brandweer Gent zullen met materieel uitrukken en met dummypaarden worden noodsituaties nagebootst. Snel reageren en de juiste aanpak van de paardenarts heeft een onuitwisbaar effect op een goede afloop. Vaak is het een kwestie van leven of dood voor een paard.

Opleiding dierenartsen en hulpverleners
In Nederland wordt sinds enkele jaren aandacht besteedt aan dit onderwerp. Studenten Diergeneeskunde krijgen dit mee in hun opleiding vanuit diergeneeskundig perspectief.

Daarnaast organiseert studentenrijvereniging “De Solleysel” in samenwerking met de Universiteitskliniek voor Paarden, Universiteit Utrecht jaarlijks een cursus voor hulpverleners om hen te trainen in veiligheid. Ook de Voorjaarsdagen is zich van het belang bewust en organiseert daarom deze cursus in Europees verband.

Gerenommeerde sprekers uit Europa op dit gebied zullen in samenwerking met Brandweer Amsterdam-Amstelland en Brandweer Gent de Nederlandse Paardendierenartsen trainen.

Voorjaarsdagen
Het Europees Veterinair Congres ‘De Voorjaarsdagen’ vindt plaats in de RAI van 5-7 april. Gezelschapsdierenartsen, paardendierenartsen en assistenten komen naar dit congres om lezingen te volgen van internationale sprekers. Naast lezingen kunnen de bezoekers een kijkje nemen op de uitgebreide beursvloer.
Provincie:
Tag(s):