donderdag, 25. oktober 2012 - 21:35

Dierenbescherming neemt twee zwaar verwaarloosde honden in beslag

Leerdam

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft deze week, in samenwerking met de Dierenpolitie, twee honden meegenomen uit een vervuilde woning in de gemeente Leerdam.

De dieren waren kaal, hadden huidproblemen en waren te mager. De inspecteur en agent hadden de eigenaren al eerder gemaand om beter voor de dieren te zorgen, maar toen bij controle bleek dat de situatie was verslechterd, hebben ze de dieren meegenomen en heeft de agent bovendien een proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaren.

Bij een eerder bezoek aan het adres hadden de LID-inspecteur en dierenagent al afspraken met de eigenaren gemaakt over de behandeling en verzorging van de honden. Tijdens een nieuwe controle bleek dat deze afspraken niet waren nagekomen en een dierenarts stelde vast dat de honden er nu nog slechter aan toe waren.

Reden voor de inspecteur om contact op te nemen met Dienst Regelingen van het ministerie van EL&I. Die gaven toestemming om de honden mee te nemen. Deze zijn ondergebracht bij een opvangadres waar ze, op kosten van de eigenaren, nu de juiste verzorging krijgen.
Provincie:
Tag(s):