woensdag, 1. februari 2012 - 21:17

Dierenpark Emmen blij met besluit Provinciale Staten

Emmen

Directie en medewerkers van Dierenpark Emmen zijn verheugd over de beslissing van Provinciale Staten van Drenthe om een bijdrage van 12 miljoen euro toe te kennen aan het park. De PvdA en de VVD gaven in de commissievergadering op 25 januari al aan vóór het voorstel te zijn. De andere fracties hebben zich nu ook uitgesproken met als resultaat dat een meerderheid in de Gedeputeerde Staten de nieuwbouw en de verplaatsing van Dierenpark Emmen wil steunen.

Het nieuwe dierenpark zal eind 2015 de poorten openen. Het concept gaat uit van vijf belevingswerelden, waarvan het stadstheater er een vormt. Elke wereld staat op zichzelf, heeft een eigen thematiek, een eigen sfeer en uitstraling. Natuur, cultuur en actief beleven spelen elk een belangrijke rol in het nieuwe park, dat van groot belang is voor de economische en toeristische ontwikkelingen in Zuidoost Drenthe.

Het dierenpark zal in de komende periode met vertrouwen werken aan de voorbereidingen voor de bouw en hoopt in mei de schop in de grond te kunnen zetten. Directeur Frankwin van Beers: “We hebben inmiddels al flink wat extra bouwhelmen en laarzen besteld en kunnen straks meteen aan de slag.”
Provincie:
Tag(s):