donderdag, 22. maart 2012 - 18:34

Dierenpolitie haalt verwaarloosde hond bij eigenaresse weg

Emmercompascuum

De Dierenpolitie heeft samen met de Dierenbescherming een sterk verwaarloosde hond weggehaald bij een 68-jarige bewoonster in Emmer Compascuum.

Naar aanleiding van een melding op 6 februari 2012 bij het landelijk meldnummer Dierenleed “144”, werd door de Dierenpolitie in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming een onderzoek ingesteld naar de zeer magere herdershond.

De hond, bleek een slechte conditie te hebben en woog nog maar 17 kilo in plaats van een normaal gewicht van 30 kilo. Met de eigenaresse werden afspraken gemaakt over het verbeteren van de toestand van de hond. Tijdens hercontroles in februari en maart bleek dat er geen verbetering zat in de conditie van de hond. Volgens de dierenarts was de hond duidelijk de nodige verzorging onthouden en was ingrijpen noodzakelijk. In opdracht van de Dienst Regelingen van het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie werd de hond inbeslaggenomen en is hij vervolgens overgebracht naar een aangewezen opvangadres. Daar krijgt de hond weer een goede verzorging en vast en zeker een lekkere bot om de ellende snel weer vergeten.

De kosten van de verzorging van de hond gemaakt vanaf het moment van inbeslagname tot en met twee weken komen voor rekening van de 68-jarige vrouw.
Provincie:
Tag(s):