woensdag, 6. juni 2012 - 13:30

Dierenpolitie zoekt eigenaar zwaar verwaarloosde hond

Emmen

De politie is op zoek naar de eigenaar van een hondje dat zondagavond in sterk verwaarloosde toestand is aangetroffen aan de Distelvink in Emmen.

Herkent u het dier op bijgevoegde foto en weet u wie de eigenaar is, geef dit dan door aan de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer 0900 8844, of eventueel anoniem bij M op telefoon 080 7000. Of op het speciale nummer 144.

Het dier is na aantreffen opgevangen in een dierenartsenpraktijk, waar het is behandeld aan zijn verwondingen. Het dier was er slecht aan toe. Door infecties is een oog verwijderd; het andere oog moet mogelijk ook worden verwijderd. Verder kwamen na het verwijderen van veel haarklitten een aantal littekens te voorschijn op het lichaam.

Het hondje is een reu, leeftijd is moeilijk in te schatten. Het is mogelijk een kruising tussen en dwergpoedel en een dwergschnauzer. Het is voornamelijk zwart van kleur, met een witte bef en twee witte ‘sokjes’ aan de voorpoten. De schofthoogte is ongeveer 35 cm.

Weet u wie de eigenaar is van dit hondje, neem dan contact op met de politie, telefoon 144 of 0900 8844, of anoniem op 0800 7000.
Provincie:
Tag(s):