donderdag, 27. september 2012 - 12:19

Dieseldieven slaan toe op rustplaats voor tuckers

Dieseldieven slaan op woensdagavond hun slag. Zij worden even later aangehouden.

Rond 20.00 uur staat een 51-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur geparkeerd op de rustplaats Haarrijn in Breukelen aan de Rijksweg A2. Er wordt op zijn raam geklopt en een Engelssprekende man geeft aan geen geld te hebben om te tanken bij het benzinestation en vraagt of hij 2-3 liter diesel uit de vrachtwagentank af mag tappen.

Met enige tegenzin geeft de chauffeur toestemming, maar tot zijn verbazing komt de man met een professioneel uitziende pomp naar hem toe. Hij pompt daarmee diesel uit de vrachtwagentank in zijn eigen tank.

De chauffeur ziet echter dat dit veel meer is dan 2-3 liter en sommeert hem te stoppen. De man doet net of hij niets hoort en gaat vrolijk verder. De chauffeur wil de slang uit de tank trekken. De man probeert dat nog te voorkomen, maar uiteindelijk lukt het de Duitser toch. Hij zegt tegen de man dat hij veel te veel heeft overgepompt en zegt dat hij daarvoor moet betalen. De man stapt echter in de bestelbus, roept een bedankje en rijdt weg. Daarbij ziet de chauffeur dat er meerdere personen in de bestelbus zitten en dat het busje is voorzien van een Engels kenteken. De Duitser belt de politie en agenten gaan ter plaatse.

Een getuige, eveneens vrachtwagenchauffeur, verklaart dat de verdachte ook bij hem hetzelfde trucje had geprobeerd, maar dat hij had geweigerd diesel af te staan.

Politie-eenheden in de hele regio kijken uit naar de bestelbus. Agenten zien het busje op het Waterliniedok in Nieuwegein rijden. Zij houden de vier inzittenden, een Engelsman van 22 jaar en drie Roemenen van 22, 26 en 34 jaar, aan. Het viertal wordt naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):