donderdag, 11. oktober 2012 - 23:19

Dieven trekken kunstwerk van muur Zaans Museum

Zaandam

Woensdag 10 oktober werd er uit de tentoonstelling ‘HollAnders’ in het Zaans Museum een kunstwerk ontvreemd. Het kunstwerk met de titel ‘Storm op zee’ van Jan van der Linden werd op hardhandige wijze van de borging getrokken en gestolen.

‘Storm op zee’ maakt onderdeel uit van de tentoonstelling ‘HollAnders. Kunstenaars met een beperking geïnspireerd door de Zaanstreek. Veertig kunstenaars met een beperking werkten een jaar lang met hart en ziel aan het vervaardigen van de 148 kunstwerken die in het Zaans Museum worden tentoongesteld. Hierbij lieten zij zich inspireren door de collectie van het museum en het karakteristieke, Hollandse landschap van de Zaanstreek.

De kunstenaars werken als dagbesteding in het atelier ‘Jans Pakhuys’ in Amersfoort, dat deel uitmaakt van de zorginstelling Amerpoort. De opbrengst van de verkooptentoonstelling ‘HollAnders’ komt ten goede aan dit prachtige project, zodat de bijzondere kunstenaars hun werk kunnen blijven voorzetten.

Het Zaans Museum is zeer geschokt door de diefstal van ‘Storm op zee’, dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen die ter beveiliging getroffen werden, ontvreemd werd. Juist omdat deze tentoonstelling zo bijzonder is en niet alleen voor het museum, maar ook voor de trotse kunstenaars van Jans Pakhuys veel betekent.


Het Zaans Museum zal extra beveiligingsmaatregelen treffen en hoopt van harte, dat de persoon die het werk ontvreemdde, dit weer naar het museum zal terug brengen.
Provincie:
Tag(s):