woensdag, 26. september 2012 - 9:48

Dit weekend geen treinverkeer tussen Utrecht - Den Bosch

Utrecht

Dit weekend is geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht - Den Bosch en minder treinen tussen Utrecht — Nijmegen.

ProRail breidt het spoor rond Utrecht flink uit. Ruim 80 kilometer nieuw spoor en 7 nieuwe stations zijn nodig om Utrecht ook in de toekomst goed bereikbaar te houden. Reizigers kunnen straks vaak en dichtbij huis op de trein stappen: met Randstadspoor ontstaat een snel en toegankelijk spoornetwerk in de regio Utrecht. Komend weekend werkt ProRail aan het spoor rond Utrecht.

Aansluiting van nieuwe sporen
Vanaf vrijdagavond 28 september om 21.00 uur tot maandagochtend 1 oktober om 05.00 uur werkt ProRail met 200 man aan de aansluiting van nieuwe sporen bij Lunetten op het bestaande spoor. Oud spoor wordt opgebroken, ballast gestort en nieuw spoor aangesloten. Maandag 1 oktober wordt het nieuwe spoor in gebruik genomen.

Gevolgen voor het treinverkeer
Door de werkzaamheden rijden er komend weekend geen treinen tussen Utrecht en Den Bosch: reizigers kunnen gebruik maken van NS-bussen. Tussen Utrecht en Nijmegen rijden minder treinen. Reizigers van en naar Schiphol kunnen toeslagvrij via Breda reizen en tussen Amsterdam en Eindhoven via Rotterdam CS. Voor reisadvies op maat kunnen reizigers www.ns.nl raadplegen.

Werkweekend eind november
In het weekend van 23 tot 25 november werkt ProRail ook aan de spoorverdubbeling rond Utrecht. Twee nieuwe sporen richting Driebergen worden aangesloten op de bestaande sporen. Er is dan beperkt treinverkeer tussen Utrecht en Arnhem. Op 26 november zijn dan in totaal 4 nieuwe sporen in gebruik.
Provincie:
Tag(s):