maandag, 30. juli 2012 - 11:00

DJ Flexican doet aangifte tegen politie van mishandeling

Eindhoven

Opnieuw ligt de politie onder vuur als het gaat om 'zinloos' hardhandig optreden. Nu gaat het om dj The Flexican (Thomas Goethals Ligthart) en rapper 'Sef' in Sneakerz die in de nacht van zaterdag op zondag betrokken zijn geraakt met de politie van Eindhoven na een optreden bij het dancefeest Sneakerz. The Flexican is daarbij ernstig mishandeld, zo stelt zijn advocaat.

De dj liep van een optreden terug naar de parkeergarage. Tijdens deze wandeling door een voetganger gebied zou hij door een politieauto, die onderweg was naar een inbraakalarm, over zijn voet zijn gereden, dat zegt de advocaat van de dj Yehudi Moszkowicz tegenover Omroep Brabant. Daarop haalde de dj verhaal bij de agenten.

'Boos is geen verzet'
"Vervolgens trad de politie hardhandig op. Dat hij daarom boos werd noem ik geen verzet tegen de arrestatie", aldus Moszkowicz. "Mijn cliënt ziet bont en blauw. Hij heeft een blauw oog, schaafwonden in zijn gezicht en op zijn rechterbeen heeft hij de afdruk van een wapenstok." Op de site van zijn advocaat heeft de dj aangekondigd aangifte te doen tegen de politie.'

Politie: 'DJ bedreigde agenten'
Een woordvoerder van de politie laat de omroep in een reactie weten dat de agenten de dj aanhielden omdat hij tegen de politieauto sloeg. Bij de arrestatie zou hij zich hebben verzet en agenten hebben geschopt en met de dood hebben bedreigd.

Rapper Sef kreeg ook klappen
Op internet circuleert een filmpje van de aanhouding van de dj. Rapper Sef was ooggetuige van de aanhouding maar stelt op twitter dat hij zelf ook slachtoffer is van het politiegeweld. "Ik heb gewoon klappen gekregen van de politie. Voor niks. Zonder enige aanleiding hebben ze Flex geslagen en gewurgd. De politie vindt dat blijkbaar normaal".

Oproep filmpjes
Sef roept via Twitter getuigen op zich te melden bij zijn advocaat. "Ik ga hier een heel groot probleem van maken.
Provincie:
Tag(s):