woensdag, 7. maart 2012 - 13:14

Dode foetus in bos bij Harderwijk geen misdrijf

Harderwijk

De politie heeft de moeder van de foetus die dinsdagochtend in Harderwijk is gevonden achterhaald. ‘Er heeft inmiddels een gesprek met de moeder plaatsgevonden. Er is geen sprake van een misdrijf’, meldt de politie woensdagmiddag.

De recherche kwam de moeder tijdens haar onderzoek op het spoor. Het bleek om een niet-levensvatbare foetus te gaan. De ouders hadden een verklaring van een arts, waarmee ze zelf konden kiezen hoe ze met de overleden foetus om konden gaan.

Er is geen sprake van een misdrijf. Over de precieze aanleiding en motieven om de foetus achter te laten doet de politie, uit piëteit met de familie, geen verdere uitspraken.

De politie was dinsdag een uitgebreid onderzoek gestart nadat de levenloze foetus was gevonden in een bosperceel aan de Watertorenweg in Harderwijk. Een getuige meldde dinsdagochtend een verdachte situatie in het bosperceel aan de Watertorenweg in Harderwijk. Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in en troffen het stoffelijk overschot van een foetus aan.
Provincie:
Tag(s):