vrijdag, 10. augustus 2012 - 8:45

Dode vrouw (17) Rotterdam door misdrijf omgekomen

Rotterdam

Het stoffelijk overschot dat donderdagavond rond 19.00 uur op de Horvathweg werd aangetroffen is een 17-jarig meisje uit Rotterdam. 'Uit onderzoek is gebleken dat ze vermoedelijk door geweld om het leven is gekomen. Een rechercheteam is bezig met een uitgebreid onderzoek', meldt de politie vrijdagmiddag.

Het meisje verliet rond 17.00 uur donderdagmiddag op de fiets haar woning in Rotterdam Charlois. Aan het begin van de avond had ze voor het laatst nog contact met haar zus en meldde dat ze bij metrostation Marconiplein was. Rond 19.00 uur werd haar levenloze lichaam aangetroffen in de bosschages nabij de Rotterdamse Horvathweg.

Onderzoek
De politie stelde direct een onderzoek in naar de identiteit van het meisje en zette de omgeving af op zoek naar alle mogelijke sporen die meer duidelijkheid over de zaak konden geven. Hier werden onder meer speurhonden bij ingezet.

In de loop van de avond meldden familieleden van het meisje zich bij een politiebureau om aangifte te doen van vermissing. Dit bleek na onderzoek de familie te zijn van het slachtoffer dat was aangetroffen op de Horvathweg. De familie wordt begeleid door familierechercheurs.

Verdachte
Een 43-jarige Rotterdammer is nabij het plaats delict als verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en wordt momenteel verhoord om zijn eventuele betrokkenheid te onderzoeken. De fiets van het meisje is bij metrostation Marconiplein aangetroffen en in beslag genomen. De doodsoorzaak van het meisje zal uit de sectie moeten blijken.

Oranje fiets
De politie zet het onderzoek onafgebroken voort en wil graag in contact komen met mensen die het slachtoffer donderdag na 17.00 uur hebben gezien.

Het meisje fietste op een oranje damesfiets met een blauw spatbord van de “Rabobank” Ze was gekleed in een korte blauwe broek en blauw shirt met korte mouw, waarover zij een rood kort jasje droeg. Ze was licht getint, had half lang donker haar en droeg vermoedelijk ook een witte pet.

Getuigenoproep
Het rechercheteam wil graag in contact komen met mensen die informatie kunnen geven over dit misdrijf en heeft daarbij de volgende vragen:
- Wie heeft het meisje donderdagavond 9 augustus gezien, op haar opvallend oranje fiets of anderszins?
- Wie heeft haar in de omgeving van metrostation Marconiplein of de Horvathweg, nabij het Spartastadion gezien?
- Als het slachtoffer gezien is, was zij alleen of in gezelschap van iemand?

Alle informatie die duidelijkheid kan geven over dit misdrijf is welkom. Tips kunnen doorgegeven worden via telefoonnummer 0900-8844 of, als u anoniem wilt blijven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Dit misdrijf moet opgelost worden!
Provincie:
Tag(s):