woensdag, 25. april 2012 - 11:53

Dodelijk verkeersongeval

Enkhuizen

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.15 uur vond er op de Haling in Enkhuizen een verkeersongeval plaats waarbij een 62-jarige man uit Lambertschaag om het leven kwam.

Het slachtoffer was bezig met het afladen van een container op de Haling. Hiervoor had hij eerst de aanhangwagen van zijn combinatie afgekoppeld. Daarna plaatste hij de container, die op de vrachtwagen had gestaan, op het wegdek.

Op het moment dat hij zich nog tussen de vrachtwagen en de container bevond, kwam over de Haling een personenauto aanrijden. Deze werd bestuurd door een 47-jarige man uit Andijk. De personenauto botste door nog onbekende oorzaak achterop de aanhangwagen. Deze botste vervolgens tegen de container die daardoor doorschoof tegen de vrachtwagen. Hierbij kwam het slachtoffer bekneld te zitten.

Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het AMC in Amsterdam. Hier overleed hij later aan zijn verwondingen.
De bestuurder van de personenauto bleef niet bij het ongeval maar vertrok lopend. Hij werd echter in de directe omgeving door de politie aangetroffen. Zowel de bestuurder als een 19-jarige uit Westwoud afkomstige passagier werden voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

De bestuurder van de personenauto bleek alcohol te hebben gebruikt. In het ziekenhuis werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forenisisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Bij onderzoek bleek de man bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij had wel een rijbewijs gehad, maar dit was ongeldig verklaard.
Provincie:
Tag(s):