dinsdag, 4. december 2012 - 11:31

Doden en gewonden door gladde wegen in ons land

Dronten

Het winterse weer zorgt vandaag in delen van ons land opnieuw voor de nodige problemen met het verkeer. Zo raakte bij Dronten vanochtend acht auto’s en een ambulance betrokken bij aanrijdingen en glijpartijen op de Elburgerweg en de Drontermeerdijk. Twee bestuurders raakten gewond.

Rond 06.30 uur gleed een automobilist van de rijbaan van de Elburgerweg af. Een andere hulpvaardige automobilist zette zijn bestelbus neer en schoot de naar beneden gegleden bestuurder te hulp. Een tegemoetkomende auto raakte echter door gladheid de macht over het stuur kwijt en klapte vol op de stilstaande bestelbus. De bestuurder van de auto, een 30-jarige man uit Dronten, werd uit zijn auto geslingerd en raakte gewond.

Auto op zijn kop het talud af
Enkele kilometers verderop op de Drontermeerdijk, raakten twee auto’s in de problemen en gleden gedeeltelijk van het talud. Andere automobilisten die wilde remmen raakten door de gladheid in de problemen en gleden alle kanten op. Vijf auto’s raakten beschadigd. Een van de onfortuinlijke bestuurders, een 39-jarige man uit Kampen, sloeg over de kop, kwam op zijn dak terecht en gleed ondersteboven het talud af tot aan het water.

De man werd door toegesnelde agenten uit zijn benarde positie gehaald. De aanrijdende ambulance die onderweg was naar de Elburgerweg werd aangereden door een onvoorzichtige automobilist uit Nunspeet die aan het keren was. De ambulance kon zijn rit wel blijven vervolgen. Meerdere bergers hebben de beschadigde en gestrande auto’s veiliggesteld. De wegbeheerder heeft de twee wegen tijdelijk afgesloten.

Duikers halen bestuurster uit haar voertuig
Maar ook in het Zeeuwse Rilland is door de gladdigheid rond 09.30 uur een bestuurster te water geraakt. Dat bebeurde bij de Grensweg/Westelijke Spuikanaalweg. Duikers van de brandweer hebben de vrouw uit haar auto gehaald en op de kant gebracht. Daar is het slachtoffer gereanimeerd waarna ze is overgebracht naar een ziekenhuis. Om ongeveer 13.00 uur bereikte ons het bericht dat de vrouw in het ziekenhuis is overleden. De vrouw was 70 jaar en afkomstig uit Bergen op Zoom. Naar de oorzaak van het ongeval doen we nog onderzoek.

Dode in Steenwijk
Steenwijk - Bij een verkeersongeval op de Schansweg in Steenwijk is dinsdagmorgen rond 05:15 uur een 53-jarige man uit Steenwijk dodelijk verongelukt. Het slachtoffer reed in zijn auto in de richting van de Meppelerweg toen hij - vermoedelijk als gevolg van de plaatselijke gladheid - in de rechter berm tegen een lichtmast botste.

Zijn auto sloeg daarna over de kop en belandde in een droge bermsloot. De man overleed op de plaats van het ongeval. Naar de toedracht van het ongeval wordt een nader onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):