vrijdag, 27. januari 2012 - 13:37 Update: 08-07-2014 0:54

Doelman Verhoeven vertrekt nu plotseling toch bij Ajax

Amsterdam

(Elfvoetbal) Vorige week maakte hij nog bekend graag een jaar te willen blijven. Maar nu heeft Jeroen Verhoeven plotseling toch zijn vertrek bij Ajax aangekondigd.

De 31-jarige doelman meldde het nieuws in een onderhoud met technisch directeur ad interim Danny Blind. Er hoeft volgens hem niet verder gesproken te worden over verlenging van zijn aflopende contract. "Ik ben een topsporter, wil nu graag weer aan spelen toekomen."

Het vertrek van Verhoeven zou niets met de komst van Jasper Cillessen te maken hebben. "Als doelman van FC Volendam heb ik bij Ajax heel bewust een driejarig contract getekend als derde keeper. Ik hoop dat ik die rol heel goed heb ingevuld. Na het vertrek van Maarten Stekelenburg was het logisch dat Ajax weer op zoek ging naar een topkeeper. En dat is Jasper", vervolgt hij tegenover De Telegraaf.

De Bussumer kijkt trots terug. "Al heb ik nog een half jaar te gaan. Ik ben de club dankbaar voor drie mooie jaren. Als je twee keepers voor je hebt, verwacht je niet dat je nog zo veel aan spelen toekomt. Toen ik tekende, had ik niet durven dromen dat Ajax de derde ster zou veroveren, de beker zou winnen en nog een keer verliezend bekerfinalist zou zijn. Daarnaast heb ik tegen Anderlecht en Spartak Moskou Europees voetbal gespeeld."

Er hebben zich nog geen geïnteresseerde clubs voor Verhoeven gemeld. "Omdat het allemaal nog heel vers is, niemand weet dat ik na dit seizoen weer beschikbaar ben. Ik hoop dat ik mijn ervaringen kan meenemen naar mijn nieuwe club. Ik heb dagelijks met de beste voetballers van Nederland getraind. Dat vereist de grootste scherpte en maakt je een betere, allround keeper. Vooral voetballend ben ik beter geworden. Dat hoop ik snel te kunnen bewijzen."
Categorie:
Tag(s):