donderdag, 29. november 2012 - 21:18

Door brand verwoeste d’Ouwe Drommedaar zal worden gerenoveerd

Emmen

Het voor het centrum van Emmen zo gezichtsbepalende gebouw met daarin restaurant d’Ouwe Drommedaar zal worden gerenoveerd. Dat is het resultaat van de besprekingen die zijn gevoerd met verzekeraar Interpolis en de Rabobank. Directeur Frankwin van Beers van Dierenpark Emmen is bijzonder te spreken over de rol van de Rabobank. “Mede de inspanning van onze tussenpersoon Rabobank Emmen-Coevorden heeft geleid tot het besluit het pand weer in oude glorie te herstellen”, aldus Van Beers.

Ook Interpolis is blij dat het lukt om snel de schade die de brand veroorzaakte op te lossen. Gerard van Laarhoven, manager Bedrijven bij Interpolis: “De brand was voor Dierenpark Emmen en de inwoners van Emmen een hele vervelende gebeurtenis. Samen met de Rabobank zijn wij er voor onze klanten op de momenten die er toe doen. Er zijn goede afspraken gemaakt over de herbouw en daarom kan er nu worden gestart. Voor de medewerkers en bezoekers van de dierentuin zal de entree binnenkort weer als ‘vanouds’ zijn. Voor de inwoners van Emmen is het prettig dat zij het authentieke aangezicht van het pand op het plein terugkrijgen.”

Het toonaangevende gebouw raakte ernstig beschadigd bij de brand die in de vroege ochtend van 1 november uitbrak. Het gedeelte van het gebouw dat naar het centrum van Emmen is gekeerd, liep grote schade op, terwijl aangebouwde kantoren volledig in de as werden gelegd. Met de renovatie zal op korte termijn worden begonnen.
Provincie:
Tag(s):