dinsdag, 30. oktober 2012 - 19:39

Door scheuren getroffen Campus Kerkrade dicht tot 2014

Kerkrade

De Campus aan de Spekhofstraat in Kerkrade-West zal minimaal nog anderhalf jaar gesloten blijven. Dit heeft de gemeente Kerkrade dinsdag bekendgemaakt.

Vrijdag 28 september 2012 besloot burgemeester Jos Som om het gebouw tijdelijk te sluiten omdat hij de veiligheid van de 1700 gebruikers niet kon garanderen door scheurvorming.

De afgelopen weken heeft bureau Palte nader onderzoek gedaan. Hoewel de oorzaak nog niet bekend is, wordt wel steeds duidelijker dat de schade aan het gebouw dermate groot is dat eventueel herstel veel tijd zal vergen.

“De consequenties zijn nog niet geheel te overzien, maar het is een grote tegenvaller voor het onderwijs en voor de stad. In samenwerking met de Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg is er de afgelopen weken veel werk verzet. Het eerste doel was dat de kinderen zo snel als mogelijk weer onderwijs zouden krijgen. Dat is gelukt. Ook de andere gebruikers hebben hun activiteiten elders kunnen hervatten. Het is voor veel mensen een lastige situatie. De veerkracht van alle betrokkenen is echter enorm. Hiervoor wil ik oprecht iedereen bedanken,” zegt burgemeester Jos Som.

De komende maanden wordt besteed aan verder onderzoek naar de oorzaak en het opstellen van een plan van aanpak.

De materialen van de gebruikers van het gebouw zijn inmiddels grotendeels naar vervangende locaties gebracht en de lessen en cursussen zijn weer begonnen.
Provincie:
Tag(s):