zondag, 26. augustus 2012 - 12:25

Doorgedraaide man dreigt agenten dood te schieten

Oude Pekela

De politie heeft zaterdagavond de handen vol gehad aan een 21-jarige inwoner van Oude Pekela. 'De verdachte dreigde na een ruzie politieagenten dood te schieten', meldt de politie zondag.

Melding ruzie in woning
Omstreeks 22.45 uur kreeg de politie een melding binnen van een ruzie in een woning in de Burgemeester Huisingalaan. De 21-jarige man zou daarbij door het lint zijn gegaan en huisraad hebben vernield.

De amokmaker ging er daarna vandoor en verschanste zich in zijn ouderlijke woning in de Burgemeester Bakkeneslaan in Oude Pekela. Toen gewaarschuwde agenten de man aanspraken reageerde hij agressief.

Bedreiging agenten
Hij bedreigde de agenten met de dood. Agenten zagen dat hij daarbij in het bezit was van een groot mes/speer. Ook dreigde de Pekelder politieagenten dood te schieten. De politie nam geen enkel risico en omsingelde de woning.

Politieonderhandelaar
Toen ook de vader van de man geen grip kreeg op zijn zoon schakelde de politie een onderhandelaar in. De politieonderhandelaar kon de doorgedraaide man na ruim een uur bewegen om zich over te geven aan de politie.

Aanhouding
Toen hij de woning via de voordeur naar buiten kwam lopen werd hij door een speciaal getrainde aanhoudingseenheid van de politie overmeesterd. Hij werd overgebracht naar het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat in Groningen.

Bij de doorzoeking van de woning werden geen vuurwapens aangetroffen. Het hele incident leverde nogal wat bekijks op in de omgeving. De straat werd ruim drie uur afgezet. Niemand raakte bij het incident gewond. De politie stelt een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):