vrijdag, 23. maart 2012 - 16:15

Doorstart Aviodrome een feit

Lelystad

De doorstart van luchtvaartthemapark Aviodrome is een feit. Dit meldt de gemeente Lelystad vrijdag.

Leisure concern Libéma, exploitant van onder andere Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen ’s Hertogenbosch en Omnisport Apeldoorn, neemt de exploitatie over.

Na onderhandelingen van enkele maanden waarin ook de gemeente Lelystad participeerde, is een akkoord bereikt. Aviodrome opent op 28 april 2012 in een vernieuwde opzet.

Nieuwe elementen
Om de beleving hedendaags en vernieuwend te houden, is een aantal elementen aan het concept toegevoegd. Een belangrijke verandering is de toevoeging van een platform met buitenterras, dat gebouwd wordt naast de Boeing 747. Dit biedt bezoekers een uniek uitzicht op het vliegverkeer dat dagelijks op Lelystad Airport plaatsvindt.

Zeven attractiezones
Tevens komen in het Aviodrome zeven attractiezones. In de entreezone komen speelvoorzieningen voor kinderen met interactieve elementen. Het filmtheater wordt gratis toegankelijk voor alle bezoekers.

Een walk through presentatie met animatronics laat op speelse wijze zien hoe de bagageafhandeling op een luchthaven wordt georganiseerd. Een groot aantal vliegtoestellen wordt publiekstoegankelijk. Daarnaast komen er extra indoor en outdoor speelmogelijkheden.

Tijdens diverse shows worden draaiende motoren en taxiënde historische vliegtuigen getoond. Alle attracties zijn gratis en de toegangsprijzen worden niet verhoogd.
Provincie:
Tag(s):