dinsdag, 13. maart 2012 - 8:47

Douane op Schiphol voert stiptheidsactie

Schiphol

De douane op Schiphol zal vandaag tussen 12.00 een 13.00 uur een stiptheidsactie houden. Tijdens de actie zullen alle passagiers worden gecontroleerd wat vertraging zal opleveren.

De douaniers houden de actie om zo een betere CAO af te dwingen. De medewerkers zitten al twee jaar op rij op de nullijn als het gaat om loonsverhoging. Volgens het FNV weigert de overheid hieraan tegemoet te komen.

De stiptheidsacties houden in dat van alle passagiers herkomst, vliegtickets en de bagagestickers worden gecontroleerd. Passagiers kunnen hierdoor te maken krijgen met vertragingen bij de douane. Ook bij de vertrekterminals zijn stiptheidsacties. Deze gelden voor alle reizigers die langs de douane moeten, bijvoorbeeld voor BTW-teruggave.

Ook het douanepersoneel dat op de vrachtafdeling van Schiphol werkt, komt tussen 12:00 uur en 13:00 uur in actie. De afdeling Cargo schakelt terug naar de zondagsdienst. Veel aangiften voor cargo moeten een uur wachten tot zij in behandeling worden genomen. Voor de goederen die bederfelijk zijn of waarvan het een risico is om ze een uur op te houden, wordt een uitzondering gemaakt.
Provincie:
Tag(s):