donderdag, 26. januari 2012 - 14:05

Drie aanhoudingen in onderzoek hennepkweken

Sneek

De politie heeft woensdagochtend in een onderzoek naar het kweken van hennep drie aanhoudingen verricht. Tijdens het onderzoek werd ook een hennepkwekerij in een pand aan de Koperslagerstraat in Sneek ontdekt met daarin 700 hennepplanten.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat een 25-jarige inwoner van Harlingen, een 29-jarige inwoonster van Bolsward en een 32-jarige inwoner van Bolsward zich bezig zouden houden met het kweken van hennep in Sneek. Reden voor het hennepteam om in samenwerking met de politie van Sneek een nader onderzoek in te stellen. De officier van justitie gaf toestemming om het trio aan te houden. Dit gebeurde woensdag door het arrestatieteam van de politie.

Bij de aanhouding van de verdachten werd een vuurwapen gevonden. Dit wapen werd in beslag genomen evenals een auto van één van de verdachten. Het trio werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Vervolgens gingen de agenten naar een woning in de Koperslagerstraat in Sneek en troffen daar een hennepkwekerij aan met daarin 700 planten. Alle apparatuur en de planten werden in beslag genomen en vernietigd. De politie doet nader onderzoek en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):