donderdag, 26. januari 2012 - 8:11

Drie aanhoudingen na achtervolging

Woensdagavond omstreeks 23.00 uur zijn drie verdachten aangehouden in de Rooisestraat in Uden. Het gaat om een 17-jarige man uit Almere, een 18-jarige man uit Haaksbergen en een 18-jarige man uit Veldhoven.

De mannen reden in omstreeks 21.45 uur in Overloon bijna tegen de auto van een agent, die buiten dienst was maar op weg naar het werk. Via de meldkamer bleek dat de auto bekend stond als een auto, die voor woninginbraken gebruikt wordt. Daarop werd in de omgeving door meerdere eenheden naar de auto gezocht en de achtervolging ingezet.

Via Nijmegen en Wijchen, waar agenten van Gelderland-Zuid aansloten, werd de auto in Uden tot stilstand gebracht. Er vielen geen gewonden. Eén verdachte werd in de buurt van de auto aangehouden. Een verdachte werd aangetroffen in een tuin aan de Helanastraat en kwam uit te struiken bij het horen van de diensthond. De derde verdachte werd ook in de Helanastraat aangetroffen. Zij zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. Er is nog gezocht naar een vierde verdachte, maar deze is niet meer aangetroffen.

In de auto werden spullen, afkomstig van diefstal aangetroffen. De auto van de mannen is in beslaggenomen voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):