zaterdag, 6. oktober 2012 - 11:09

Drie aanhoudingen na diefstal boot

Heerenveen

De politie heeft een 28-jarige inwoner van Heerenveen, een 30-jarige inwoner van Akkrum en een 27-jarige inwoonster van Akkrum aangehouden op verdenking van diefstal van een speedboot.

Getuigen zagen vrijdagavond twee bootjes door de Heerensloot varen. Vanuit één van de boten werden allerlei goederen, waaronder een koelkastje en geluidsboxen, overboord gegooid. Op de Leeuwarderstraatweg kregen de agenten de twee boten in het zicht. De twee mannen en de vrouw werden aangesproken. Volgens de 28-jarige man uit Heerenveen had hij die avond de speedboot gekocht. Dit verhaal werd nagetrokken, maar al snel bleek daar helemaal niets van te kloppen. Hierop werd het trio aangehouden. De speedboot werd in beslag genomen.

De twee uit Akkrum bekenden al snel dat ze 28-jarige hadden geholpen om de speedboot te stelen. De boot bleek te liggen in het Heerenveens kanaal en was eigendom van een man uit Den Helder. De eigenaar moet nog aangifte doen. Tegen de twee uit Akkrum werd proces-verbaal opgemaakt, waarna ze het politiebureau weer mochten verlaten. De 28-jarige man uit Heerenveen werd voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):