vrijdag, 14. september 2012 - 12:54

Drie aanhoudingen na gijzeling

Joure

De politie heeft donderdagavond een 43-jarige inwoner van Joure, een 43-jarige inwoner van Groningen en een 39-jarige inwoonster van Heerenveen aangehouden op verdenking van een gijzeling.

Een 27-jarige inwoonster van Wolvega had twee auto’s te koop staan. Een 43-jarige inwoner van Joure zocht contact met de vrouw en vertelde tegen haar dat hij een koper voor de auto’s had gevonden. De vrouw ging met de man naar de verkoper. Toen die niet bleek te bestaan, kreeg de vrouw argwaan. Ze wilde vertrekken, maar werd tegen haar wil vastgehouden door beide mannen van 43 jaar. De vrouw zag kans om via 1-1-2 de politie te waarschuwen.

Meerdere agenten gingen zoeken naar de vrouw. Ze werd aangetroffen bij haar woning en was in het bijzijn van de 43-jarige Jouster. De man werd aangehouden en hij verklaarde direct dat het uit de hand was gelopen. Hij had geen verkoper gevonden, maar wilde zelf beide auto’s gaan verkopen. Zijn 43-jarige handlanger uit Groningen werd later die avond eveneens in Wolvega aangehouden. Naast hem in de auto zat een 39-jarige vrouw uit Heerenveen. Ook die werd aangehouden en de auto werd voor nader onderzoek in beslag genomen. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):