maandag, 27. februari 2012 - 10:32

Drie aanhoudingen na woningoverval in Maastricht

Maastricht

Drie mannen hebben afgelopen nacht twee bewoners van een woning aan de Kasteel Kessenichstraat in Maastricht overvallen. De daders spoten daarbij met een bijtende vloeistof. De mannen maakten zich daarna uit de voeten.

Een politiepatrouille zag even later het voertuig rijden. Bij het zien van de politie reed de auto met hoge snelheid weg richting A2. De politiepatrouille volgde de auto op afstand. De auto vluchtte via de grens naar België.

De inmiddels gewaarschuwde Belgische politie kon niet veel later in Visé (B) een jongeman aanhouden die inmiddels was uitgestapt. De Belgische politie volgde de auto dan weer richting Nederland. Daarbij ontstond een aanrijding tussen de vluchtauto en een surveillanceauto van de Belgische politie.

Uiteindelijk wist de Nederlandse politie de auto klem te rijden op de President Rooseveltlaan in Maastricht. De bestuurder en een inzittende konden worden ingerekend. Het gaat om een 19-jarige man uit Maastricht en een 21-jarige man uit Rotterdam. De man die in België is aangehouden betreft een 21-jarige man uit Den Haag.
Provincie:
Tag(s):