dinsdag, 31. januari 2012 - 13:22

Drie aanhoudingen voor overval op belwinkel

Vlaardingen

De politie heeft dinsdagochtend vroeg drie verdachten aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een belwinkel aan de Schiedamseweg in december vorig jaar.

De overval vond 3 december laat in de avond plaats. Daarbij raakte een klant, een 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Macedonië, ernstig gewond. Hij overleed 30 december aan zijn verwondingen. De man was voor zijn werk in de stad en bezocht de belwinkel om contact te zoeken met zijn verloofde.

Dinsdagochtend vroeg deden diverse arrestatieteams tegelijkertijd een inval in drie woningen in Delft, Rotterdam en Tilburg. Drie personen werden aangehouden, een 23-jarige man uit Delft, een 21-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Tilburg. Bij huiszoekingen troffen politiemensen o.a. meerdere vuurwapens aan.

De politie heeft alles op alles gezet om dit misdrijf op te lossen. Een team van 20 rechercheurs is bezig geweest met het onderzoek waarbij naast buurt- en passantenonderzoek, ook een getuigenoproep werd gedaan via de media en in de omgeving van de belwinkel werd een stoepbord geplaatst. Tevens ontvingen de buurtbewoners een brief. De Hoofdofficier van Justitie loofde een beloning uit van 4000 euro.

Uiteindelijk leidde het onderzoek naar drie verdachten. Vrijdag worden de verdachten voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):