maandag, 2. juli 2012 - 11:05

Drie gewonden bij aanrijding A7

Leek

Op de A7 ter hoogte van Leek zijn zondagavond drie personen gewond geraakt. Het incident startte met een rode personenauto die achterop een vrachtwagen was gebotst. De oorzaak van de aanrijding is nog onbekend.

Een passerende automobilist stopte en wilde hulp verlenen aan de inzittenden van de rode personenauto. Op dat moment werd deze auto van achteren aangereden en is de hulp verlenende passant (52-jarige man uit Dronten) gelanceerd en in de berm geslingerd. De man kwam onder de vangrail terecht. De brandweer heeft de vangrail deels verwijderd om de man hulp te kunnen verlenen. De Drontenaar is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Ook de bestuurster van de rode personenauto, een 36-jarige vrouw uit Leek, is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Bij de vrouw is een bloedproef afgenomen om vast te stellen of ze onder invloed van alcohol heeft gereden. Een 35-jarige automobilist uit Slochteren die achterop de rode personenauto was gebotst is met nekklachten naar het ziekenhuis gegaan. Het is op dit moment onbekend of de 24-jarige vrachtwagenchauffeuse uit Hoogezand gewond is geraakt.

De weg is enige uren afgesloten geweest om te voorkomen dat er meer aanrijdingen plaats zouden vinden en om een veilige werkplek te creëren voor de hulpdiensten. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.
Provincie:
Tag(s):