dinsdag, 7. februari 2012 - 18:31

Drie hennepplantages opgerold

Regio

In Noord- en Midden-Limburg heeft de politie maandag 3 hennepplantages opgerold. Daarbij werden 1100 plantjes en bijna 2500 stekjes in beslaggenomen.

In Roermond is maandagavond een hennepkwekerij opgerold in een bovenwoning op de Schuitenberg. In twee kamers van de bovenwoning werden ruim 500 oogstrijpe planten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt.

In een pand aan de Maasweg werden maandagmiddag bijna 2100 hennepstekjes en ruim 300 hennepplanten aangetroffen. Ook werden er drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen: een man van 42 jaar uit Hulst, een man van 45 en een man van 48 jaar, beiden uit Heerlen. De agenten waren de hennepkwekerij op het spoor gekomen naar aanleiding van een melding en een meting door de energieleverancier.

Maandagochtend heeft de politie een hennepkwekerij opgerold in een woning op de Geldersebaan in Tegelen. De kwekerij bestond uit ruim 300 planten en zo’n 370 stekken verdeeld over vijf ruimtes. Ook de stroom werd hierbij illegaal afgenomen. In de woning werd een 37-jarige man aangetroffen die tevens is aangehouden als verdachte.
Provincie:
Tag(s):