zondag, 24. juni 2012 - 15:26

Drie mannen aangehouden na mogelijke ontvoering vrouw

Eindhoven

De politie heeft binnen een uur met de aanhouding van drie mannen een mogelijke ontvoering van een meisje kunnen oplossen.

Er kwamen bij de politie meldkamer op zondagmorgen om 5.15 uur verschillende telefoontjes binnen met de melding dat op de Kruisstraat een vrouw met geweld een auto ingetrokken was door enkele mannen. De auto was daarna met hoge snelheid weggereden.

Uit de verschillende meldingen kon de politie achterhalen om wat voor soort auto het ging en kon er een signalement van de inzittenden via de mobilofoon verspreid worden. Verschillende politieauto's snelden in de richting van de plaats van het delict. Eén van de surveillance-eenheden kwam korte tijd later een soortgelijke auto tegen op de Johannesburgstraat. Omdat in de melding sprake was van een vuurwapen zijn de inzittenden van de auto volgens een 'uitpraatprocedure' uit de auto gehaald en aangehouden. Het betrof een 24-jarige man uit Curacao, een 27-jarige man uit Eindhoven en een 31-jarige man uit Amsterdam. In de auto werd geen vrouw meer aangetroffen.

De mannen zijn naar het bureau gebracht en de auto is voor sporenonderzoek in beslag genomen. Korte tijd later meldde zich een vriendin van één van de verdachten aan het bureau met de verklaring dat er iets was gebeurd in de relationele sfeer en dat zij in de auto
gezeten had. De recherche gaat verklaringen van verschillenden getuigen opnemen en onderzoekt dan de betrokkenheid van de aangehouden verdachten bij dit misdrijf. Ook word er een onderzoek ingesteld naar het vermeende vuurwapen.
Provincie:
Tag(s):