maandag, 10. december 2012 - 17:01

Drie partijen tekenen voor nieuwe belastingorganisatie in regio Utrecht

Utrecht

De gemeenteraden van Utrecht en De Bilt en het Algemeen Bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zijn akkoord met de oprichting van een regionale belastingorganisatie.

Het voorkomen van dubbel werk en het gemak voor de klant zijn belangrijke redenen voor de samenwerking. Op maandag 10 december 2012 was de oprichtingsvergadering.

Makkelijker hun lokale belastingzaken regelen
Het jaar 2013 gebruiken de drie partijen om de nieuwe organisatie startklaar te maken. Op 1 januari 2014 gaat de organisatie écht van start. Komend jaar wordt een nieuw digitaal klantensysteem in gebruik genomen. Hiermee kunnen burgers straks makkelijker hun lokale belastingzaken regelen.

Zoals de WOZ, de heffing en inning van onroerend zaak belasting (OZB), rioolrecht, afvalstoffenheffing, toeristenbelasting, hondenbelasting, precariobelasting, Bedrijven Investering Zone en de waterschapsbelastingen. Eén nieuwe regionale belastingorganisatie met één administratie en één belastingsysteem is efficiënt en levert de deelnemers een minimale besparing van €1 miljoen op jaarbasis.
Provincie:
Tag(s):