donderdag, 19. juli 2012 - 18:47

Drie Roemenen aangehouden voor shouldering

Voorschoten

Twee mannen van 37 en een van 30 jaar uit Roemenie zijn woensdag aangehouden op verdenking van shouldering.

Shouldering is over de schouder meekijken als iemand zijn of haar pincode intoetst. Later wordt dan de bankpas gestolen en nemen de daders daarmee geld op.

Een 75-jarige inwoonster van Leiden had rond 10.15 uur geld opgenomen bij een geldautomaat aan het Planciusplantsoen in Voorschoten. Vlak voordat ze haar pas weer uit de automaat wilde halen, werd ze aangesproken door een man die vertelde dat er een briefje van tien euro op de grond lag. De vrouw bukte om het geld op te rapen en nam daarna haar bankpas uit de automaat.

Niet veel later wilde de vrouw met die bankpas afrekenen bij een tankstation. Daar bleek dat de bankpas die ze eerder uit de geldautomaat had gehaald niet van haar was. Tijdens het oprapen van het briefgeld op het Planciusplantsoen had iemand kans gezien om de pas te verwisselen voor een andere. Navraag bij de bank leerde dat er met haar eigen pas inmiddels een fors geldbedrag was opgenomen.

Een getuige had het voorval op het Planciusplantsoen gezien. Omdat deze getuige het niet vertrouwde, had hij de politie gebeld. De getuige kon een goede omschrijving geven van de auto waarin een aantal mannen was weggereden. Daardoor kon de politie de auto op de Witte de Withlaan staande houden. Er zaten drie mannen in. Een van hen had een groot geldbedrag op zak. Dat kwam precies overeen met het bedrag dat van de rekening van de 75-jarige vrouw was opgenomen. De drie mannen zijn daarop aangehouden. De politie doet verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):