dinsdag, 6. november 2012 - 16:56

Drie verdachten aangehouden op verdenking betrokkenheid onderzoek Klazienaveen

Assen

Het rechercheteam dat bezig is met het onderzoek naar de dood van André Lubbers heeft dinsdagochtend drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Dinsdagochtend heeft het rechercheteam drie mannen 23 jaar en 26 jaar uit Emmen en 24 jaar uit Den Haag aangehouden. De mannen zijn afzonderlijk van elkaar aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. Het onderzoek gaat in volle vaart door.

Onderzoek
Zaterdagochtend 11 augustus werd het levenloze lichaam van André Lubbers aangetroffen in zijn bovenwoning aan de Van Echtenstraat in Klazienaveen. Direct is er een TGO (Team Grootschalige Opsporing) opgestart. Vanaf die dag werken 25 rechercheurs aan het onderzoek met als doel de dader of daders van dit misdrijf te vinden. Het slachtoffer bleek te zijn doodgeschoten.

Actie van de politie
Er is destijds direct uitvoerig buurtonderzoek gedaan, er is een uitgebreid passantenonderzoek gehouden en in en rondom de woning van het slachtoffer is enkele dagen uitvoering gezocht naar sporen. Vele getuigen zijn door het team benaderd en gehoord. Een groot aantal van hen hebben zichzelf gemeld bij de politie met informatie.
Provincie:
Tag(s):