donderdag, 16. februari 2012 - 20:11

Drie verdachten openlijke geweldpleging in bewaring gesteld

Druten

Woensdagmiddag zijn drie verdachten van openlijke geweldpleging, die plaatsvond in de nacht van zaterdag op zondag na een feest aan de Klepperheide in Druten, voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Die stelde de verdachten voor de duur van 14 dagen in bewaring met schorsende voorwaarden. De Districtsrecherche van Tweestromenland werkt in samenwerking met team Beuningen, Maas en Waal verder aan het onderzoek.

Aan het einde van het feest, rond 02.00 uur, ontstond er buiten voor een frietkraam een vechtpartij die enorm uit de hand liep. Een grote groep feestgangers, onder invloed van alcohol en/of drugs, keerde zich op agressieve en gewelddadige wijze tegen beveiligers en politieagenten die probeerden de rust te herstellen. Zij liepen daarbij de nodige schoppen en klappen op. De gemoederen liepen dusdanig op dat de politie zich genoodzaakt zag om de wapenstok te gebruiken. Nadat meerdere assistentie-eenheden waren gearriveerd verrichtte de politie vier aanhoudingen.

Een 20-jarige vrouw uit Druten, een 20- en 22-jarige man uit Druten en een 19-jarige man uit Wijchen werden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De drie mannen zijn woensdag voorgeleid en in bewaring gesteld met schorsing van de voorlopige hechtenis. Dit houdt concreet in dat zij weliswaar in vrijheid zijn gesteld, maar zich aan de door rechter-commissaris opgestelde voorwaarden moeten houden. De vrouw is zondag na verhoor heengezonden, proces-verbaal tegen haar wordt opgemaakt.

De vier agenten die lichtgewond raakten hebben hun bevindingen op papier gezet. Het rechercheonderzoek is volop gaande. Er zijn twee aangiften gedaan. De eigenaar van het partycentrum deed aangifte van mishandeling en vernieling van de frietkraam. Een burger, die toen hij zijn dochter kwam ophalen de agenten in het nauw te hulp schoot, heeft aangifte gedaan van mishandeling. Rechercheurs hebben enkele portiers en getuigen gesproken en zullen nog meer personen gaan horen.
Provincie:
Tag(s):