maandag, 30. juli 2012 - 20:59

Drie verdachten vechtpartijen en vernielingen in bewaring

Rotterdam

Het voorarrest van drie verdachten die in de nacht van 25 op 26 juli zijn aangehouden na ongeregeldheden op het Stadhuisplein en de Kruiskade in Rotterdam, is met 14 dagen verlengd.

Dat heeft de rechter-commissaris op 30 juli besloten. Een 20-jarige verdachte uit Rotterdam werd door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Een vijfde man is zondag door de politie heengezonden.

De drie mannen die nog vast zitten, zijn een 30-jarige Eindhovenaar, een 22-jarige Rotterdammer en een 38-jarige Schiedammer. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging en gekwalificeerde diefstal. Op 8 augustus staat voor hen een snelrechtzitting gepland. De 20-jarige Rotterdammer mag in vrijheid deze zitting afwachten.
Een 22-jarige Rotterdammer is zondag 29 juli door de politie heengezonden. Zijn rol wordt nog nader onderzocht.

Onderzoek
Onder leiding van het Openbaar Ministerie doet een speciaal geformeerd rechercheteam van de politie Rotterdam-Rijnmond onderzoek naar de ongeregeldheden op en om het Stadhuisplein. Rechercheurs bekijken zorgvuldig het beschikbare beeldmateriaal en selecteren hieruit de personen die strafbare feiten plegen.

Vrijwillig melden
Mochten verdachten op de beelden intern bij de politie niet herkend worden, dan wordt mogelijk de hulp van het publiek ingeroepen. Wie betrokken is geweest bij de vechtpartijen en vernielingen en publicatie wil voorkomen, kan zich vrijwillig melden bij de politie.
Provincie:
Tag(s):