donderdag, 26. januari 2012 - 15:09

Drietal aangehouden voor woninginbraak

Barendrecht

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag drie Rotterdammers in de leeftijd van 20 tot en met 23 jaar aangehouden voor inbraak op een woning aan de Cantatelaan in Barendrecht.

Woensdagavond rond half acht kreeg de politie een melding over personen die zich verdacht ophielden in een voortuin van een woning aan de Serenadelaan. Ter plaatse zagen politieagenten dat tussen de voordeur en de deurpost een stukje papier was geplaatst. Dit duidt op een door inbrekers gebruikte methode om te controleren of de bewoners die avond thuis zouden komen.

Tegen half drie 's-nachts werd gezien dat vier personen zich in de voortuin van de bewuste woning ophielden en probeerden de woning binnen te komen. Toen het viertal plotseling wegrende, kwamen politieagenten in actie. Drie van hen werden aangehouden in de tuin van een woning aan de Voordijk. Zij probeerden zich nog aan hun aanhouding te onttrekken, maar konden met gebruik van gepast geweld, ondermeer door de inzet van een politiehond, worden ingerekend.

Naar de vierde verdachte werd, mede door drie hondengeleiders, een onderzoek in de omgeving ingesteld. Hierbij werd niemand aangetroffen. De drie aangehouden verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):