zondag, 5. augustus 2012 - 21:56

Dronken Assenaren botsen met elkaar

Assen

De politie bekeurde zaterdagnacht twee mannen uit Assen.

De politie reageerde op een melding dat twee auto’s met elkaar aan het botsen waren. Allereerst werd in de Wiltonstraat in Assen de 29-jarige automobilist gecontroleerd. Aan de voorkant van de auto bleek geen kentekenplaat te zijn bevestigd. De bestuurder bleek na een blaastest op straat te veel alcohol te hebben gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Tevens bleek dat zijn auto niet APK gekeurd was.

De tweede betrokken auto was bij het zien van de politie weggereden. Uiteindelijk werd deze auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Assen, in de J.C. Van Markenstraat in Assen gecontroleerd. Ook de 23-jarige had te diep in het glaasje gekeken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 2 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingenomen. De Assenaar is bovendien beginnend bestuurder.

Vermoedelijk zijn beide alcomobilisten met elkaar aan het racen geweest. Daarbij heeft één van de auto’s het begeven. Hij werd vervolgens vooruit gedrukt door de auto van zijn 6 jaar oudere plaatsgenoot. Dat werd kennelijk door een getuige gezien. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide automobilisten.
Provincie:
Tag(s):