zondag, 4. maart 2012 - 13:21

Dronken automobilist ramt meerdere politieauto's

Regio

Een 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagavond met zijn auto na een wilde achtervolging door de politie in een sloot tot stilstand gekomen.

Collega’s van de regio Groningen wilden de man die onder invloed in een auto met een lekke band reed en niet in het bezit was van een rijbewijs in het Groningse Ter Apel controleren. De slingerende bestuurder negeerde diverse stoptekens en reed door in de richting van het Drentse Weerdinge. Daar werd door de Drentse politie een auto op de rijbaan geplaatst om de steeds gevaarlijker rijdende bestuurder tot stoppen te dwingen. De man probeerde slingerend om de politieauto heen te rijden, raakte deze waarbij twee buiten staande politieagenten weg moesten springen om niet door de bestuurder geraakt te worden.

Hierna reed hij levensgevaarlijk in de richting van Emmen en maakte zelfs gebruik van het fietspad en probeerde te voorkomen dat de politie hem in zou halen door in hun richting te sturen. Via de Weerdingerstraat en de Hondsrugweg in Emmen reed de man op de rotonde van de afslag N34/Groningen rechts om een politieauto heen en reed rechtdoor naar de 2e rotonde, nam deze voor ¼ en reed tegen het verkeer in via de berm de oprit van de N34 op richting Coevorden. Daarbij ramde hij een voor hem rijdende Drentse politieauto om ditzelfde te doen met een Groningse politieauto waarna hij uiteindelijk via de berm van de N34 in een daarnaast gelegen sloot tot stilstand kwam.

De man werd aangehouden, hij blies 590 ug/l en werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):