maandag, 26. maart 2012 - 9:30

Dronken automobilisten veroorzaken aanrijdingen

In de nacht van zaterdag op zondag hebben drie dronken automobilisten in Zuid-Limburg een aanrijding veroorzaakt.

Maastricht op de Dorpstraat reed een Maastrichtenaar (43) met zodanige snelheid tegen een geparkeerde auto dat ook de twee auto's die daarvoor geparkeerd stonden, zo'n 15 meter werden verplaatst. Dit leverde de nodige schade op. De verdachte bleek een promillage van 1,8 te hebben, zijn rijbewijs is ingenomen.

Omstanders pakten in Sittard de sleutels af van een Maastrichtenaar (53). Hij had even ervoor de afslag Bergerweg - Brugstraat niet goed genomen en was tegen een verkeersbord gereden. De man besloot door te rijden maar kwam niet verder dan de Mgr. Claessensstraat. Hij had een promillage van 2,6.

In Kerkrade lukte het een beschonken bestuurder niet om de rotonde op de Locht te nemen. Hij reed tegen een maaskei aan waardoor de auto flink schade opliep. De Kerkradenaar (23) was beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingenomen omdat hij een promillage had van ruim 0,9.

Zaterdagochtend is op de Bronckweg in Maastricht een auto zwaar beschadigd geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt, ging met zijn auto een aantal keren over de kop en belandde in het veld. De bestuurder (23) droeg geen gordel en werd bij de aanrijding uit de auto geslingerd. Wonderwel bleek in het ziekenhuis dat de man uit Gulpen-Wittem nagenoeg geen verwondingen had opgelopen. Van de man is bloed afgenomen om hij vermoedelijk met te veel alcohol op achter het stuur zat.
Provincie:
Tag(s):