maandag, 8. oktober 2012 - 10:49

Dronken man ramt auto's

Scheveningen

De politie hield zaterdag een 71-jarige man omdat hij op de Snelliusstraat met zijn auto tegen een paar geparkeerde voertuigen botste, een geparkeerde fiets had geraakt en een muurtje.

De aanrijdingen waren gezien door getuigen die daarvan melding deden bij de politie. De man is aangehouden en bleek onder invloed van alcohol zijn. Hij blies 725 ugl en moest zijn rijbewijs inleveren.

Dit was blijkbaar geen belemmering voor de man om opnieuw met drank op achter het stuur te stappen. Zondag veroorzaakte hij weer een botsing en ook nu bleek hij weer onder invloed van alcohol. Ditmaal kwam uit de test een alcoholpromillage van 940 ugl naar voren. De man is opgenomen in een ziekenhuis.

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).

Bestuurlijke maatregel niet vrijblijvend
Boven een strafrechtelijke straf en boetes kan een overtreder een bestuurlijke maatregel opgelegd krijgen. Dat varieert van een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer (LEMA) tot een alcoholslotprogramma. Kosten moeten door de bestuurder zelf betaald worden. Die kunnen oplopen tot meer dan 1000 euro.
Provincie:
Tag(s):