zondag, 28. oktober 2012 - 13:36

Dronken verdachte bijt agent

Den Haag

Een 26-jarige Hagenaar verzette zich zondag dermate tijdens zijn aanhouding, dat meerdere agenten lichtgewond raakte. Eén van hen moest zich in het ziekenhuis laten controleren omdat de verdachte hem gebeten had.

Surveillerende agenten kregen omstreeks 02.50 uur een melding over een kleine vechtpartij op de Binckhorstlaan. Ter plaatse troffen zij de Hagenaar die duidelijk te diep in het glaasje gekeken had. De man wilde niet meewerken aan een controle, waarop de agenten besloten hem aan te houden. Daar verzette hij zich dermate tegen, dat er meerdere agenten voor nodig waren om de dronken arrestant onder controle te brengen. Eenmaal aan het bureau bleef de verdachte erg recalcitrant.

In het tumult van de aanhouding bleken meerdere agenten lichtgewond te zijn geraakt. Eén van hen was door de verdachte in zijn bovenarm gebeten, twee anderen liepen schaafwonden op. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor onder meer mishandeling, belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering. De gebeten agent moet maandag ter controle terug naar het ziekenhuis.

Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.
Provincie:
Tag(s):