woensdag, 25. april 2012 - 20:09

Drugsactie in Sas van Gent

Sas van Gent

Onder toezicht van diverse buurtbewoners hebben agenten en de Regionale Ondersteuningsgroep van Politie Zeeland dinsdagavond om ongeveer 20.00 uur een inval gedaan in een woning in de Julianastraat in Sas van Gent.

Er werden regelmatig overlastmeldingen gedaan bij de Zeeuwse politie. Die meldingen gingen vooral over de overlast die werd veroorzaakt door vermoedelijke drugsklanten. Vanuit de woning zou gehandeld worden in drugs.

De ROG is tegen 20.00 uur de woning met geweld binnengetreden door de deur te forceren. In de woning werden zeven verdachten, drie mannen en vier vrouwen, aangehouden. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Sas van Gent. Ze variëren in leeftijd tussen 15 en 52 jaar. Net over de Belgische grens is ook een aantal verdachten aangehouden en verhoord door de politie van Evergem-Assenede. Van deze verdachten zijn verder geen gegevens bekend. Dit betreffen allemaal klanten die softdrugs kochten in de woning.

Alle verdachten die in de woning in Sas van Gent zijn aangehouden, werden overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Het onderzoek wordt woensdag verder voortgezet en dan worden ook alle verdachten gehoord.

In de woning in de Julianastraat is dinsdagavond een huiszoeking gedaan met toestemming van de bewoner. Hierbij is de Zeeuwse politie geassisteerd door een Belgische speurhondengeleider en zijn hond. In de woning werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen, alsmede een wapenstok en een geldbedrag. Ook in een woning in de Mauritsstraat in Sas van Gent werd een zoeking gedaan. In deze woning werd ook een hoeveelheid softdrugs gevonden.

De actie werd dinsdagavond gehouden in samenwerking met de Belgische politie, omdat uit onderzoek bleek dat er ook veel Belgische klanten gebruik maakten van de handel.
Provincie:
Tag(s):