woensdag, 16. mei 2012 - 11:54

Drugsrunner springt in Maas

Maastricht

Een 22-jarige drugsrunner uit Maastricht sloeg maandagavond op de vlucht tijdens een politiecontrole op de Hoge Weerd in Maastricht.

Politiemensen hadden hem kort tevoren in Eijsden drugs zien verkopen aan een onbekende Belg. Op het monent dat van hem gevorderd werd om drugs die hij bij zich had af te geven zette hij het op een lopen en vluchtte het natuurgebied in nabij het provinciehuis. In zijn poging om aan een aanhouding te ontkomen zwom hij meerdere stukken in de Maas. Tevergeefs, want een speurhond trof hem aan de wal in de buurt van genoemd provinciehuis. Hij werd aangehouden. In het politiebureau bleek dat de runner ook nog werd gezocht in verband met een overval op 15 juni 2011 waarbij hij een 39-jarige vrouw in haar woning aan de Meerssenerweg bedreigde en een geldkistje buit maakte. Bij die overval werd zijn DNA aangetroffen. Tot gisteren was de man onvindbaar voor de politie.

Treincontrole
Maandagmiddag hield de politie controles in vijf vanuit Maastricht naar Luik vertrekkende treinen, op bezit van drugs en de uitvoer daarvan naar het buitenland. De controles stonden in het teken van de bestrijding van illegale handel en overlast ten gevolge van de invoering van de clubpas voor coffeeshops. Bij de controles werd gebruik gemaakt van een drugshond. Deze sloeg tijdens de controles in totaal 16 keer aan op passagiers, die vervolgens werden aangehouden en op een andere plek gefouilleerd. Bij drie personen werden geringe hoeveelheden drugs aangetroffen en bij een vierde persoon een mes dat in beslag genomen werd.
Provincie:
Tag(s):