vrijdag, 3. augustus 2012 - 13:47

Drugssmokkelaars door KMar in parkeergarage Schiphol aangehouden

Schiphol

Het Schipholteam, een samenwerkingsverband van Marechaussee en Douane heeft deze week twee personen aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Dit heeft de Koninklijke Marechaussee (KMar) vrijdag laten weten.

Nadat marechaussees van de politiedienst op de luchthaven Schiphol een observatie waren gestart op een 31-jarige man uit Nijmegen die zich verdacht gedroeg, zagen ze dat de man in een parkeergarage een vrouw ontmoette en met haar in een auto wilde stappen.

Tijdens de controle die volgde rees het vermoeden dat de vrouw, een 50-jarige Arubaanse mogelijk verdovende middelen bij haar droeg. Hierop werd het Schipholteam gealarmeerd.

Het team, een samenwerkingsverband van Douane en Marechaussee dat zich richt op de bestrijding van drugssmokkel trof tijdens fouillering in een korset en overige kledingstukken ongeveer 2,5 kilo vermoedelijke cocaïne aan. Hierop werd het tweetal aangehouden op verdenking van drugssmokkel.

Beide verdachten werden aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek door het Schipholteam. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en zullen langer vast blijven zitten voor verder onderzoek.
Provincie:
Tag(s):