zondag, 24. juni 2012 - 22:34

Druk weekeinde voor Kustwachtcentrum Den Helder

Den Helder

Dit weekeinde heeft het Kustwachtcentrum in Den Helder het zeer druk gehad.

Er zijn vier medische evacuaties geweest, zes keer was er een surfer in de problemen en er zijn meerdere personen te water geraakt. Eenentwintig schepen hadden motorproblemen en vijftien schepen hadden andere problemen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, de reddingsbrigades, politievaartuigen, brandweer en ambulance zijn diverse keren opgeroepen en hebben hun assistentie verleend. Ook de OFFSAR heli is ingezet en nog een Belgische heli.

Zondagmiddag kwam rond 15.15 uur de melding binnen dat de “Alskling” problemen had met de tuigage. Hij lag op dat moment voor de pier van Scheveningen. De reddingboot van station Scheveningen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is direct ingeschakeld en wist het schip ondanks de hoge golfen rond 18.30 uur veilig af te meren in de jachthaven van Scheveningen.

Om 15.38 uur kwam er via de 112-centrale een melding binnen dat er een catamaran was omgeslagen aan de oostkant van de Grevelingendam t.h.v. paviljoen Meerzicht. Eén persoon werd hierbij vermist, maar droeg wel een zwemvest en wetsuit. Diverse reddingseenheden waaronder een Belgische heli zijn hierop gealarmeerd. De persoon is rond 16.00 uur aangespoeld en door het aanwezige ambulancepersoneel nagekeken.

Tegen 16.00 uur kwam de melding binnen dat op het Veluwemeer bij Bremenbergse Hoek twee polyvalken waren omgeslagen. In totaal raakten hierbij acht personen waaronder een aantal kinderen te water. Als eerste was de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij van Elburg ter plaatse. Er bleken in totaal vijf polyvalken met in totaal zevenentwintig personen op het water te zijn. Er kwam assistentie van de brandweer en de reddingsbrigade die de aanwezige kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar naar de Harderhaven hebben begeleid. Drie kinderen zijn door ambulancepersoneel behandeld. De resterende bootjes zijn daarna veilig naar de wal gebracht.
Provincie:
Tag(s):