zondag, 29. juli 2012 - 8:31

Drukke zomercarnaval goed verlopen

Rotterdam

Het zomercarnaval 2012 is goed verlopen.

Er deden zich geen ernstige incidenten voor. Enkele opstootjes die op zaterdagavond ontstonden, werden door de politie direct in de kiem gesmoord. In totaal werden 58 mensen aangehouden.

Tien daarvan werden op vrijdagavond gearresteerd, tijdens de Battle of Drums. Onder meer voor openbare dronkenschap, de wet ID en wapenbezit. Hoewel het weer niet helemaal meewerkte, verliep de avond verder feestelijk.

Zaterdagmiddag stroomde de stad vol met bezoekers, vanuit het hele land en daarbuiten, om de Straatparade te bekijken. De parade startte exact om 13.00 uur aan de Boompjes en eindigde op diezelfde locatie tegen 19.30 uur. Op dat moment waren er 21 arrestanten gemaakt en waren zes personen naar het ziekenhuis vervoerd.

Na de parade, ging het feest in het centrum van Rotterdam nog even door. Met ander publiek dan 's middags, werd ook de sfeer in de avonduren anders. Er ontstonden enkele opstootjes, maar door snel en adequaat optreden van agenten, beveiligers en medewerkers van Stadstoezicht konden die snel de kop in worden gedrukt. De politie was zowel vrijdag als zaterdag zichtbaar aanwezig. Verschillende eenheden, waaronder bikers, de bereden brigade, motorrijders, de hondenbrigade en de Mobiele Eenheid, werden ingezet.
Provincie:
Tag(s):