zondag, 1. januari 2012 - 11:39

Drukkere jaarwisseling voor Amsterdamse brandweer

Amsterdam

Vanaf oudejaarsdag 18.00 uur tot nieuwjaarsdag 08.00 uur heeft Brandweer Amsterdam Amstelland ongeveer 298 meldingen verwerkt. 'Iets meer dan tijdens de jaarwisseling vorig jaar', meldt de brandweer zondag.

In 2011 werden er in dezelfde tijdsperiode 287 meldingen verwerkt, in 2010 waren dat er 203. Het aantal branden in ondergrondse containers steeg fors ten opzichte van vorig jaar. Vorig jaar waren dit er 63, dit jaar 146.

Het aantal buitenbranden, bijvoorbeeld in papiercontainers en afval, is ten opzichte van vorig jaar gedaald van 79 naar 30. Het aantal kleine (woning) branden daalde van 59 vorig jaar naar 34 dit jaar. Tenminste 6 voertuigen, waaronder 2 vrachtauto’s raakten door brand beschadigd.

Vrouw verbrand aan benen
Oudejaarsavond woedde er rond 21.45 uur een uitslaande brand in een portiekwoning aan de Willekopstraat in Amsterdam Zuidoost. De bewoonster van de woning liep brandwonden op aan haar benen en is naar het ziekenhuis gebracht. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een vuurpijl. De woning is voorlopig onbewoonbaar.

Hoofdtribune afgebrand
In Aalsmeer legde een brand rond 6.00 uur de overdekte hoofdtribune van een sportclub aan de Beethovenlaan volledig in de as. Er vielen geen gewonden. De brand veroorzaakte hevige rookontwikkeling waar het verkeer op de N201 enige tijd hinder van heeft ondervonden.

Geen extreem geweld of agressie
De brandweer is tijdens de jaarwisseling niet geconfronteerd met extreme agressie of geweld. Er is momenteel extra aandacht voor geweld tegen hulpverleners.

Campagne 'handen af'
De SIRE campagne ‘Handen af van onze hulpverleners” roept iedereen op om ook in het nieuwe jaar hulpverleners de ruimte te geven om hun werk te doen. Op de website www.handenaf.nl kan een petitie worden ondertekend tegen geweld.
Provincie:
Tag(s):